frisse maaltijd salade met rivierkreeftjes

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • 1kg levende rivierkreeftjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 gram doperwten
  • 200 gram ijsbergsla melange
  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • 160 gram tonijnmoot in olijfolie van Princes uit blik
  • 10 stengels knoflook bieslook
  • paprikapoeder, zwarte peper uit de molen en snufje zout naar smaak
  • plukjes rucolacress, plantje te koop bij Albert Heijn
  • 1,5 eetlepel zoete ketjap
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.
  • kook de rivierkreeftje voor 3 minuten.
  • Spoel de eieren met koud water. En pel de eieren. doe dit ook met de rivierkreeftjes
  • Bak de doperwten in een eetlepel zonnebloemolie.
  • Giet over de doperwten 1 eetlepel zoete ketjap.
  • Kruid de doperwten met de paprikapoeder, zwarte peper en voeg een snufje zout toe. Laat het geheel 8 minuten sudderen
  • Leg de ijsbergsla in borden.
  • Doe de zalmfilet erop in rolletjes zoals op de foto.
  • Leg stukjes tonijn op de sla.
  • Pers de citroen uit en giet dit over de sla met vis.
  • Doe de warme doperwten erop met de jus van de zoete ketjap.
  • Leg de door de helft gesneden eieren op de salade.
  • Verdeel de rivierkreeftjes over de salade.
  • Knip de knoflook bieslook stengels boven de salade in stukjes.
  • Verdeel de plukjes rucolacress over de salade.
  • Doe in een kommetje een halve eetlepel zoete ketjap en druppel dit met een theelepeltje over de salades.