Rivierkreeft

De rivierkreeftfamilie is zeer groot en telt 400 soorten die wereldwijd zijn verspreid. In Europa vind je een aantal rode rivierkreeft soorten die oorspronkelijk uit de Noord-Amerikaanse binnenwateren afkomstig zijn (Louisiana). op onze visgronden treffen wij het meeste de ‘Procambus clarkii’ de rode rivierkreeft en de ‘Procambarus acutus’ de gestreepte rivierkreeft aan. in mindere maten treffen we de orconectus virilis de geknobbelde rivierkreeft en de orconectus limosis de gevlekte rivierkreeft aan.

De rivierkreeften zijn verwatert en gewassen. de rivierkreeft heeft een schone schaal en kan hierdoor gebruikt worden voor bisque, kreeftensoep enzovoort.

Ze worden verpakt in netzakken en eventueel in tempexboxen. Er zitten 20 tot 25 stuks in een kilo. De rivierkreeft wordt levend verkocht.

informeer voor prijzen en de huidige beschikbaarheid

Gratis levering is mogelijk vanaf 10 kilo, onder andere in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Bezorging onder de 10 kilo is mogelijk in overleg.

let op ! het is niet toegestaan rivierkreeft uit te zetten. ook is het niet toegestaan om levende rivierkreeft over de grens te vervoeren. we kunnen diepvries als alternatief leveren.